Blanda salt, mjöl, kaffepulver ochkardemummaoch rör ner i smör-smeten tills det blir en deg. Jag älskar kaffe i alla dess former och en morgon utan min kopp kaffe är ingen bra start på dagen, fråga bara mina barn… Men samtidigt som jag älskar kaffe så är jag sjukt kräsen, allra helst dricker jag kaffe här hemma där jag kan göra det på “mitt sätt”
Det här är en sådan typ av kaka, som bakas med kanel, kardemummaoch hackade mandlar. Kryddkakor var något man ägnade mycket uppmärksamhet åt förr och epitetet ”kaffekaka” fanns i massor av varianter och betecknade en kryddig kaka som passade bra till kaffe
Jag tyckte att den blev riktigt bra, det är sirap i smeten så den blir lite kolaaktig och dessutom kryddade jag på lite extra med kardemummaoch muscovadsocker, det skulle inte vara med egentligen
Blanda mjöl, margarin(ej smält) och socker till en smuldeg. 1 tsk kanel (eller kardemumma) blandas med den ½ kaffekoppen smuldeg. 1 tsk kanel (eller kardemumma)
Kardemummakakor. Blanda mjöl och socker i en skål eller i en hög på bakbordet. Blanda det finrivna skalet av en väl tvättad citron i degen och rulla till valnötsstora bollar