Dekorera med färsk mynta. Krydda med kardemumma, salt och peppar. mynta. 1,5 tsk kardemumma. Ta fram två ugnsfasta formar som får plats bredvid varandra i ugnen, den ena gärna lite större än den andra
Dekorera med mynta eller citronmeliss. Tillsätt den kondenserade mjölken och kardemumma i karamellen och låt den sjud under omrörning 5 minuter. 5 tsk kardemummakärnor
Till serverade jag naturell yoghurt smaksatt med färsk mynta och hackad gurka. Jag blandade det och återuppväckte det genom att peta ner några kardemummakärnor i det och ånga med några stänk rosenvatten
Så valen föll på pannacotta (snabbt och enkelt att förbereda), frukter (marinerade i lime och mynta så det blev extra friskt) och på kardemumma (vanlig krydda)
Här hittar Du då min varma Choklad med Kardemumma och Vispgrädde, från bloggens barndom. Mycket gott blir det dessutom, särskilt med egenhändigt odlad chokladmynta i
Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål och vänd sedan ner i äggsmeten. Rör ner det avsvalnade smöret och kesella så smeten blir slät tillsammans med den hackade myntan
Summan av kardemumman blev hur bra som helst och jag är nöjdare än nöjdast. Sedan har jag smaksatt det med färsk mynta, lite citronsaft, salt och peppar
några blad citronmeliss, mynta e dyl. färskmalen kardemumma enl smak. 1 msk färskmalen kardemumma. Jag har inte fått några egna plommon pga krussjuka, men däremot har många andra fått o delat med sig av godbitarna