Denna gång smaksatt med blåbär, lime och kardemumma. Raw bovetegröt med blåbär, lime och kardemumma. saften ur 1 lime (2 msk) (testa även med citronsaft). 1/2 tsk kardemumma. 1 lime. 1/2 tsk kardemumma
Servera med tex kokosgrädde smaksatt med lime, vaniljpulver och carob. Björnbärspaj med lime och kardemumma Björnbär efter behag200g smörSaft från 1/2 lime1/2dl björksocker1 dl durramjöl2dl fullkornsrismjöl1dl mandelmjöl1/2 dl risflingor1/2 dl hirsflingor1dl solrosfrön1tsk bikarbonatZest från 1 limeKardemummaVaniljpulverUgn 175graderBlanda alla torra ingredienser, smält smör, pressa i limesaft. Saft från 1/2 lime
Gör en marinad på oljan, vitlöken, lime & ingefära. 1 msk pressad limejuice. 1 msk pressad limejuice. Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull
Solroskärnor och pistagenötter står för crunchet och kardemumma, kanel och ingefära för extra smak. Limen står för fräschheten och cashewnötter och kokosmjölk för krämigheten
Blanda limesaft, citronsaft, socker, stjärnanis, kanelstänger, kardemumma i en kastrull. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Svärmor bjöd på denna marmelad som vi åt till en norsk ost med kardemumma i. Smaksätt med limesaft. 1 1/2 msk saft av pressad lime. 1 1/2 msk saft av pressad lime
Tillsätt socker, ägg och vetemjöl och eventuell kardemumma. Jag har använt med klassiska vetebrödsdeg till bullarna och fyllningen består av färska jordgubbar, vit choklad och lime