1 flaska rosévin (t ex La Pluma nr 2916 på Systembolaget)3 st stjärnanis3 st kanelstänger1 clementin skuren i klyftor4 st hela kryddnejlikor10 små kardemummakärnor2 msk flytande honung0,5 dl sockerHäll rosévinet i en kastrull och tillsätt stjärnanis, kanelstänger, clementinklyftor, kryddnejlikor och kardemumma. 10 små kardemummakärnor
1 tsk malen kryddnejlika. 1 tsk malen kardemumma. 1 tsk malen kryddnejlika. 1 tsk malen kardemumma. Det blir ingen jul utan den här mjuka pepparkakan – klart bäst av alla recept jag testat i den här kategorin
1 msk kryddnejlika. 1 tsk malen kardemumma. 1 msk kryddnejlika. 1 tsk malen kardemumma. En kryddstark och saftig sockerkaka med smak av julens alla kryddor, kan inte bli bättre
1 dl vinäger (du kan halvera mängden om du vill ha mildare vinägersmak) 1 dl kokosmjölk 5-8 st torkade röda chilin (läs tips nedan) 1 liten bit färsk ingefära 6 st vitlöksklyftor 5 st hela kryddnejlikor 2 st hela kardemumma 1 st kanelstång 1 tsk spiskumminfrön 1 tsk bruna senapsfrön 1 tsk hela pepparkorn 1 msk socker TIPS
1-2 msk malen kardemumma. 1-2 msk malen kardemumma. Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna
0,5 tsk kryddnejlika malen. 0,5 tsk kardemumma. 0,5 tsk kryddnejlika malen. 0,5 tsk kardemumma. Blir lite mycket recept nu men jag lägger ut lite bra recept så ni får ta del av dom och för att jag inte ska glömma bort dom själv