Tina fisken om den är fryst. 1 1/2 fiskbuljongtärning. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter. 1 1/2 fiskbuljongtärning
Servera grönsaksröran till stekt fisk eller fågel. ½ krm malen kardemumma. Indisk grönsaksröra 1 port. 3 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat går lika bra
Julen är tung av kött, fet fisk, smör och grädde. ½ msk hel kardemumma. Mortla kardemumman. Koka upp socker, vatten, kardemumma och saffran så att sockret löser sig till en sockerlag
Den doftar ljuvligt av kardemumma, kryddnejlika och kanel redan från starten. Det är en rätt baserad på ris som kan varieras genom att man antingen använder kött, kyckling, fisk, räkor och ägg – eller att man gör den helt vegetarisk
Eftersom Herr Öhman påminde mig om torkad lime för ett tag sedan bestämde jag mig för att koka ris med torkad lime och hel kardemumma så som jag lärde mig av den syriske kocken
Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull. Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)