Häll i socker, salt och kardemumma. 2 tsk kardemumma, malen. Sätt ugnen på 200°. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i mjölken
Stöt kardemumman litegrann o ha i den + socker, kanel o salt. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering. 1 msk kardemumma. 1 tsk kardemumma
När bullarna ser färdiga ut ovanpå, ta då en titt på bullens undersida. Mortla kardemumman, skiva smöret (smält det inte) och blanda alltsammans i degblandare cirka 10 minuter. 12 g kardemumma. 10 g kardemumma
Fettisdagen idag, och det är dags för årets godaste bulle. Eller den får väl ha delad första plats med lussebullen, som också är en stor favorit för mig
Varje år brukar jag vilja testa ett helt nytt recept på saffransbullar där jag kan putsa lite på degen och kanske hitta på någon ny presentation av bullen