Börja med att krossa kardemumman i en mortel och krossa lätt sönder kanelenstängerna också. Gott till glöggen är pepparkakor och lite ädelost tillsammans med sharonfrukt
Clementiner, Persimon och pepparkakor med ädelost på tub (alldeles för gott). Mortla 1 msk hel kardemumma och blanda med 2 msk malen ingefära, 2 msk kanel och 1 msk mald kryddnejlika. 1 msk hel kardemumma
Istället är det lite lättare i stilen men med rejäl kryddighet av kanel och kardemumma. Servera gärna med tilltugg, som pepparkakor med ädelost eller tunnbrödsrullar med renstek och färskost med pepparrot
Ekologisk Kardemumma från Santa Maria som passar både baket och matlagningen. Det som saknas på bilden är Gräddädelost från Kavli, en krämig god mjukost gjord på fin,
Jag bjöd på en socker och glutenfri saffransäppelkaka med kanelgrädde, Juliga ädelostbollar och kaffe, smaksatt med pepparkakskryddor, kardemumma och en klick vispgrädde