Tillsammans med täcket av svart vinbärsläder är det inte som någonting annat vi har smakat. Den serveras med skumsås på fiskben, smör och vin på vita vinbär, samt citronverbenakräm
) var blåbär och svarta vinbär blandat, flagad mandel, honungsyoghurt (turkisk yoghurt, vispgrädde och honung) och till sist underbara karamelliserade kaneläpplen
De blev sådär lagom mjuka och nästan karamelliserade på ytan. Originalet är med vinbär men tycker att lingon funkar lika bra och passar ju fint nu i juletid
Vinbär. Tjohoo äntligen fredag och lite ledigt. Vi har finbesök från Skåne så jag ska inte sitta här så länge men vill gärna ge er receptet på kvällens smarriga dessert
Vispa grädden och vänd ner den karamelliserade mjölken. Kladdkaka med svarta vinbär och kolagrädde. Kladdkaka med svarta vinbär och kolagrädde, ca 15 bitar. 2 dl svarta vinbär. Kladdkaka med svarta vinbär och kolagrädde, ca 15 bitar. 2 dl svarta vinbär
Smaken har ett tydligt syrligt anslag som av omogna röda eller vita vinbär, som sen går över i äppelkartssyrlig, Frukter en också en ton som känns lite kemisk
Lång eftersmak med karaktär av nästan karamelliserade bär. Fyllig, mycket friska syror, avrundade men stabila tanniner, röda torkade bär, lite uttorkad frukt, kvardröjande svartvinbärskaraktär, läder, tobak, svamp
Höstpannacotta med Vinbärssås och Sockrade Vinbär. Och så blev det söndag. Helgen har varit toppen med Matmässan, goda vänner, mkt skratt och prat, en hel del vinprovning både på matmässan och på hemmaplan och massor av god mat så klart
200 g svarta vinbär. Skala päronen. Koka upp vatten, socker, vin, citron, kanel och lagerblad. Tillsätt päronen och sjud dem mjuka i cirka 20–30 minuter, tiden beror på sort och storlek