Krossa szechuanpepparen och stjärnanisen i en mortel, lägg åt sidan. Grovtärna sidfläsket och blanda med den krossade Szechuanpepparn, stjärnanisen och de torkade chiliflingorna
Häll i 1msk olivolja i en panna på mediumvärme och lägg i lök, morötter och en stjärnanis. Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Jag har sedan valt att toppa pannacottan med lite överblivna karamelliserade mandlar. Om du inte har någon kryddig saftsås, så gör du enkelt en genom att koka upp lite starkblandad saft tillsammans med kanel, stjärnanis, kardemumma och lite vanilj
Jag använde mer stjärnanis, la till två torra röda chilin och en tesked szechuanpeppar. Det blev väldigt gott, såsen fick en karamelliserad smak, med toner av mörk choklad och svarta lakrits toner
11 stjärnanis. 1Rabarberketchup150 g rabarber, skalad (om grov) och strimlad 225 g ljus muscovadosocker 150 g äppelcidervinäger 5 kryddnejlikor 1 stjärnanis 0,5 tsk chiliflakes rikligt med nymalen svartpeppar. Koka ihop i ca 15 minuter, sila av vätska (men spara den) och plocka bort stjärnanis och nejlikor
Till desserter är det tacksamt att använda frukt så i veckan kokade jag päron i en kryddig lag och serverade dem med chokladgrädde och karamelliserade nötter
Kokta päron med chokladgrädde och karamelliserade nötter. Karamelliserade nötter. 1 stjärnanis. Garnera till sist med de karamelliserade nötterna 1 stor paj 2o cm i diameter. 1 stjärnanis