ca 125 g ryggbiff 1 gul lök 1 liten grön paprika 1–2 jalapenos 3–4 champinjoner smör till stekning 1 tsk lönnsirap 1 pressad vitlöksklyfta 1 dl grovhackad bladpersilja flingsalt nymalen svartpeppar 4–5 skivor ost Instruktioner Dela baguetten, men inte helt igenom. ca 125 g ryggbiff
KARAMELLISERADE KÖRSBÄR. KARAMELLISERADE KÖRSBÄR. 4 ryggbiffar med fettkappan kvar. Stek biffarna efter önskad stekgrad på hög värme i en blandning av olja och smör
Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja. Pepparstek kan göras även på ryggbiff eller entrecôte, välj den styckdel som passar plånboken bäst
Lägg ryggbiffen på plasten och täck den med ytterligare ett lager plastfolie. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg ner ryggbiffen
Detta var första gången jag gjorde en sådan, men den blev ganska bra, smaken och konsistensen var supergod men jag fick inte till min brännare så jag karamelliserade i ugnen istället… men den kanske skulle ha varit inne en liten stund till, sockret smälte inte helt