Karamelliserade rödvin recept

Salsiccia – stoppa egen korv

Salsiccia – stoppa egen korv

Karamelliserad lök kokt i rödvin, salvia, rostad fänkål, ramslök och svartpeppar. Att göra korv är inte svårt men det kräver en viss utrustning
Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

…eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Cheesecakeglass med kolasås och popcorn

Cheesecakeglass med kolasås och popcorn

Toppa med popcorn och ringla över resten av den karamelliserade mjölken innan servering. Gjorde även lammlägg i rödvin som också blev riktigt bra
Ankbröst med

Ankbröst med

Lägg i ett halvdussin hackade schalottenlökar i det karamelliserade sockret, rör om medan lökarna fräser i sockret i cirka en minut
Köttgryta på spanska

Köttgryta på spanska

3 dl rödvin. Koka apelsinskalen i 1 dl vatten och ½ dl socker tills de är mjuka och blivit karamelliserade. 3 dl rödvin
Naturligt glutenfri raggmunk

Naturligt glutenfri raggmunk

Ett gott rödvin passar också bra till. Raggmunk är underskattad mat så till vida att den i vår familj inte tillagas så ofta, men jag måste säga att den är verkligen läcker
Pannbiffar i gott sällskap

Pannbiffar i gott sällskap

Tillsätt fikonen, chilin och rödvinet samt balsamvinägern. Höj värmen och låt koka ganska häftigt så rödvinet reduceras

Lasagne

Häll i rödvin och koka ner tills ca hälften finns kvar. Lasagne, så jäkla gott tycker vi nog alla. Men känner du spontant att det blir massa jobb
PS Klassiker: Coq au vin

PS Klassiker: Coq au vin

• ½ – 1 flaska rödvin. Obs att rätt vin (ej ekat, snälla tanniner, gärna pinot noir) och en fin kycklingfond (köp äkta fond på burk och/eller gör egen) spelar stor roll för resultatet

Nyårssupé a la Karin

Helstekt oxfilé med svamp- och potatisterrin samt karamelliserade smålökar. Karamelliserade smålökar. 3 dl rödvin. 3 dl rödvin