Flarnet är glutenfritt och består främst av sesamfrön, kikärtsmjöl och parmesan. Degen slänger du ihop på några minuter, och sedan ska den vila i kylen ett tag, för att till sist bakas i ugnen tills det är krispigt (och krispigt blir det mycket tack vare parmesanen
färdiga, färska ravioli-kuddar med valfri fyllning, lite färsk rucola, knaperstekt bacon, några skedar Philadelphiaost i smaken soltorkad tomat/getost (okej då, den syns kanske inte på tallriken) och nyriven, färsk parmesan
Sedan smakar det gudomligt för att där är riven parmesan i degen. ½ dl riven parmesan. Blanda tärnat smör med sesamfrön, kikärtsmölj, fiberhusk, parmesan och salt till en grynig massa
Nu valde jag att fylla mina små pajer med parmesan och ägg, så hela pajen är ju inte vegansk, men här har ni en bas som ni kan använda er av, och så kan ni själv bestämma fyllningen
Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. 250 g grovriven parmesan
½ dl riven parmesan. ½ dl riven parmesan. Att göra korv är inte svårt men det kräver en viss utrustning. Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt