Karamelliserade körsbär recept

Matsedel vecka 34

Matsedel vecka 34

Han är lyrisk över det faktum att han får välja precis vad han vill för frukt att ha med sig, och har redan planerat in att det under veckan ska följa med äpple, vindruvor, päron och körsbär till skolan
Goda grannar på god middag

Goda grannar på god middag

Garnerade med citronfiléer som doppats i strösocker och karamelliserade popcorn. Bärig smak med inslag av körsbär, vanilj, gräs och lakrits
Äta hälsosamt i New York

Äta hälsosamt i New York

Det var även kex, en kolaaktig sås (mycket, mycket god) och marinerade körsbär till. Nu var det över en vecka sedan som jag kom hem från New York, och jag längtar tillbaka varje dag

Europeisk ölbloggarkonferens i Brüssel

Resultatet såldes inte tidigare utan blandades till en Aged Red (85% Dubbel Bruin, 15% Aged Pale, körsbär) samt en Oud Bruin (33% Aged Pale, 67% Brown Ale)

Julöl på Systembolaget 2015

Doften är söt av körsbär och ett inslag av kärnig bittermandel, glöggkryddor. Smaken är intensivt körsbärssaftsöt med glöggkryddor
Tårtan alla kan laga!

Tårtan alla kan laga!

1½ l jordgubbar, blåbär och körsbär. Hur vet man att det är midsommar. jo det börjar regna (fniss). Det är bara (som alltid) att göra det bästa av situationen
Midsommardessert - Pistagemaräng med Grädde & Körsbär

Midsommardessert - Pistagemaräng med Grädde & Körsbär

Vad passar bättre till midsommar än pistagemaräng med grädde och körsbär.  Servera marängen med lättvispad grädde, färska bär (gärna det som är bäst för säsongen, jordgubbar eller körsbär/bigarråer till exempel), strö några hackade pistagenötter på toppen och avsluta med att pudra florsocker över desserten
Ryggbiff med körsbärssky

Ryggbiff med körsbärssky

KARAMELLISERADEKÖRSBÄR. Håll ett stadigt grepp i stjälken och dippa varsamt körsbäret så det täcks av karamellen

Rapport från min lediga dag i The windy city

Till det en sfär av körsbär och honeycomb. Dagen började som sig bör, med en stadig frukost, sedan flyttade vi oss ut i trädgården med en flaska bubbel som inmundigades medan vi smidde planer för dagen
Uppmuntrad med Zind Humbrecht och Fonseca

Uppmuntrad med Zind Humbrecht och Fonseca

Här trängs mörka bär, med körsbär, nyanserad choklad, ekfat och mjuka vaniljtoner i harmonisk eufori som sakta, sakta ebbar ut i vad som skulle kunna kallas eftersmak men i själva verket är ren oförfalskad glädje

Veckomeny vecka 44

Middagar Lax- & räksoppa, franskt lantbröd med surdeg Wokad kyckling med paprika & purjolök, basmatirs Pizza Spaghetti med  köttfärssås Spaghetti med falukorv Entrecà´te med sallad av roman, rostad mandel & avocado Förrätt Pumpapaj med Mortadella Efterrätter Chokladmousse med gömda körsbär Chokladfondant  med karamelliserad mango  & lättvispad grädde Etiketter

Panna cotta – grundrecept

rubinsås, kryddig rubinsås till saffrans panna cotta, mylta , karamelliserade äppelbitar , färska bär, rabarbersoppa eller rabarbergelé, karamellsås, lime- och myntainkokta fikon , vin-eller likörinkokt frukt eller bär, nyponkaramellsås , sherrysyltade körsbärshalvor , marsalakokta körsbär

Salta mandlar i glass? Javisst!

Men jag tror att glassen kommer allra mest till sin rätt i sällskap av en (hemgjord) smulpaj gjord på äpplen, päron eller varför inte körsbär