Koka upp vatten och socker • Tillsätt hasselnötterna och fortsättvärma under omrörning • efter ett tag kristalliserar sigsockret runt hasselnötterna, och det är precis som det ska •Fortsätt bara att röra tills sockret har smält igen och blivitgyllenbrunt • Sänk temperaturen mot slutet, annars brännsde lätt
Jag smaksatte kolasmeten med apelsinsmak vilket ger en otroligt god smak och passar hur bra som helst med choklad, karamelliseradehasselnötter och flingsalt
¾ dl hasselnötter. Gnugga av skalet från hasselnötterna och grovhacka alla nötterna. ¾ dl hasselnötter. Börja med att rosta mandlarna och hasselnötterna på 175 grader i ca 10 minuter
En lite mousseaktig botten, chokladganache ovanpå det och sedan karamelliseradehasselnötter överst. Sedan är det bara att fördela ganachen på chokladkakan och toppa med hackade karamelliseradehasselnötter
De knapriga hasselnötterna bryter av fint mot den lena smeten. Go kväll,. Jag och barnen bakade lite i helgen och chokladbollar brukar vara populärt att svänga ihop
Chokladkaka med karamelliseradehasselnötter- 8 bitar. I dag har jag bakat glutenfria kakor och allt blir så gott… Jag har gjort de sista recepten till min kommande bok och vi tog omslagsfoto som jag tror kan bli bra