8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Toppa med forellrom, hackad gräslök och några droppar svart tryffelolja. Rätten idag är ett helt perfekt 63-gradigt ägg med karamelliserad grädde, flarn av knaperstekt ostronskivling, forellrom, gräslök och svart tryffelolja. 2 stora ekologiska ägg 5 dl vispgrädde 2 mandelpotatisar 1+3 msk smör 2 schalottenlökar 200 g ostronskivling några droppar tryffelolja 30 korn forellrom 1 msk hackad gräslökGör så här. 1 msk hackad gräslök
I min lilla frysbox hittade jag ett gäng kycklingfiléer, därunder låg en överbliven äggula i en skål, och på hyllan under låg den sista gräslöken efter veckans storhandling
Toppa med skalade räkor, gräslök och rädisor. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. Löjromscheesecake med räkorca 200 g kavring75 g smält smör4 gelatinblad1 dl crème fraiche300 g philadelphiaost1/2 finhackad rödlökca 80 g löjrom1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaftsalt och vitpepparca 300 g räkor med skalfinhackad gräslök till garneringskivade rädisor till garneringLägg gelatinbladen i kallt vatten
Hacka rödlök och skär gräslöken. Finhackad gräslök. smält smöret i en kastrull och låt det koka upp, under tiden tillsätter du saften av en citron och vitvin medan du rör om, till slut rör du i sockret och den finhackade gräslöken och håller såsen varm till servering
Börja med gräslöksoljan. Servera fisken med lök, svartkål, sås och toppa med gräslöksoljan. Värm oljan till ca 37° och mixa slät tillsammans med gräslök. 1 kruka gräslök
övergångsmat. att gå från köttätare till vegeterian. tips och idéer. Idag hoppar vi över veckomatsedeln. Det har varit påsklov och jag har varit på resande fot, så middagarna har varken planerats eller dokumenterat
Gör så här Börja med gräslöksoljan. Häll gräslöksoljan en sil med hushållspapper. Servera fisken med karamelliserad lök, svartkål, vitvinssås och toppa med gräslöksoljan
Lägg på den karamelliserade löken och dekorera sist med den smakfylla pistagegremolatan. Mixa tillsammans med pistagenötter och gräslök och spä ut med lite av vinspadet, ca en halv deciliter, purén ska inte bli för lös
Bokläsning i gräset, en rundtur i byn och en alldeles delikat stödmacka i form av Mellbykavring med kall kokt potatis, gräddfil, gräslök, svartpeppar och gurka