Stek endiverna i ganska rikligt med smör på båda sidorna ett tag så de bara tar färg. Strö salt, peppar, örtkryddor och lite socker över snittytan på endiverna
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliseradeendiver och bröd- och valnötskrisp
Tänkte bjuda på lite tillbehör som lagas på grillen & passar till grillat. Ni vet, lite goa grejer att ställa på bordet, ist för den klassiska grönsalladen
5 endiver delade på längden. Koka upp alla ingredienserna till lagen, låt det koka cirka 5 minuter. Lägg i det rensade krabbköttet och låt det sjuda ytterligare cirka 5 minuter
Låt steka på låg värme i ca 5 minuter tills nötterna är karamelliserade och gyllene. Salladen är en trevlig blandning av smaker - sött, syrligt, salt, bittert, och konsistenser - knaprigt, mjukt, hårt
Till serverade jag ljuvliga bräserade endiver – du bara måste pröva. Lägg upp det stekta köttet på tallrikarna, lägg en skiva eller klick av löksmöret på och servera med de bräserade endiverna som du gjort enligt receptet här bredvid
Servera de karamelliseradeendiverna varma med lite hackad persilja över. Dela endiver på längden. Fördela endiverna på plåten med den stekta ytan uppåt
Smält smöret i en stor stekpanna, lägg i endiverna och vänd dem så att de täcks av smör runtom. Ta upp endiverna med hålslev och packa dem tätt i en ugnsform