Rödvinssåsen smakade också förträffligt bra men hade enligt mig behövt några minuter till på spisen än vad originalreceptet sade för att reducera ned och ta fram lite mer smaker
Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt fräsa en stund till och bli riktigt rostat
Jag finhackade lite schalottenlök som jag sedan fräste i smör tills löken blev mjuk och glansig, jag tillsatte rejält med socker som karamelliserade sig tillsammans med löken
1. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt fräsa en stund till och bli riktigt rostat
Jag brukar dock steka shallottenlöken och vitlöken (där ajg använde ungefär fyra vitlök, det måste ju smaka) även i råsocker så att den blir lite karamelliserad och gör ni den med konfiterad anka byter ni ut viltfonden mot den fond som blir från ankan
Helstekt utskuren biff av älg,medNilssons potatisrulleoch RödvinssåsSå här gjorde vi. Rödvinssås. För två helger sedan bjöd vi hem goda vänner på middag, självklart gjorde vi mat som vi aldrig lagat förut, men gott vart det
Detta var första gången jag gjorde en sådan, men den blev ganska bra, smaken och konsistensen var supergod men jag fick inte till min brännare så jag karamelliserade i ugnen istället… men den kanske skulle ha varit inne en liten stund till, sockret smälte inte helt