Smöra och mjöla fyra formar som är ca 15 cm i diameter (samt en som är 20 cm i diameter för det blir smet över till antingen ytterligare en större tårtbotten eller ett gäng cupcakes). Salt Karamell Marängsmörkräm160 g äggvitor200 g fint strösocker400 g riktigt rumsvarmt smr2 rejäla nypor flingsalt1 dl fast dulce de leche (kokad ca 4 timmar)2 krm vaniljpulverLägg äggvitor och strösocker i en skål (gärna den till maskinen/assistenten om du gör krämen i en maskin)
Hans tanke med tårtan var att den skulle hålla sig fräsch länge i en tid då inte kylskåp fanns och det kunde han åstadkomma med hjälp av karamellen på toppen som gjorde att tårtan inte blev torr
Karamellisering av äpplen. När tårtbotten är klar så sockra lite försiktigt ovanpå och lägg ett bakpapper ovanpå och vänd tårtbotten upp och ner på ett galler
Jag använde mig av en burk karamelliserad mjölk i fyllningen. Tårtbotten enligt detta recept. Karamelliserad mjölk är som bekant väldigt söt, men jag försökte väga upp det med lite syrligare smaker i övrigt
Annars får den härlig smak från karamellsåsen och frukten. Gör tårtbotten eller köp färdig. Karamellsås. Lägg sockerkaksbotten över och stjälp upp crèmen på ett fat stort nog för att karamellsåsen ska rymmas runt om
Till den röda botten använde jag samma recept som ovan men jag blandade in röd karamell färg. Helgen innan bröllopet på söndagen delade jag tårtbotten som då var knappt tinad och spritsade på fyllningarna som jag gjorde samma dag (utom den vita chokladmoussen som jag gjorde dagen innan) och plastade in ordentligt och frös in hela tårtan
Sedan siktade jag över rikligt med florsocker, knöt ett lila band runt tårtan, och hackade slutligen några lila karameller vilka jag sedan strödde över tårtan
några droppar rosa karamell/pastafärgBlanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke med en gaffel. Droppa i lite rosa karamell/pastafärg och smaksätt lite extra med hallonessens om så önskas, rör om lite försiktigt så smeten inte tappar sin fluffiga konsistens