Om man också bryner smöret inan får det en härlig smak av karamell och riktigt svårt att motstå. På fina restauranger blir man ofta serverad bröd med ett fluffigt, vitt smör till
Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roliga tillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den medkaramell popcorn
Och en skål med en tredjedel karamell popcorn. Det blev väldigt, gott, sött och såklart karamelligt. Häll ut karamell popcornen på en plåt med bakplåtspapper
Kolasås250 g vispgrädde [2,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 70 g ljus sirap [0,5 dl] 30 g smör [2 msk]. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Smuldegen har jag smaksatt med lite kanel, vilket passar ihop med både blåbär och karamell. Själva fyllningen består inte bara av blåbär, utan också av en karamellsås som fördelas över bären
smör till formen. Jag avslutade med att ringla en karamell över äpplena. en sockerkakssmet och det gillar jag, det blir en fin kontrast till de söta äpplena och karamellen
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan medkaramell som jag varit sugen på så himla länge
Bryn smöret i en kastrull, när det luktar som karamell eller kakdeg, då är det brynt. Vi lyxar till såsen genom att toppa den med brynt smör & en olja gjord på ett säkert vårtecken, nämligen ramslök