Karamell honung recept

Lax med fetaost och färska örter

Lax med fetaost och färska örter

En alla tiders fin fredag önskar vi er allesammans, har ni som vi sista semesterveckan så hoppas vi att ni får suga på precis den karamell som ni önskar
Lakritsfudge med mjölkchoklad

Lakritsfudge med mjölkchoklad

Häll den finkrossade karamellarna över fudgen och låt stelna där det är svalt. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen
Polkagrisfudge - en favorit i repris

Polkagrisfudge - en favorit i repris

Egentligen enda gången jag kommit på att det röd och vitrandiga godiset är mjukt och lent istället för hårt och en form av evighets karamell
Julgodis: Turkisk Pepparfudge -Lakrits-

Julgodis: Turkisk Pepparfudge -Lakrits-

Häll den finkrossade karamellerna över fudgen och låt stelna där det är svalt. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen
Rödbetor med västerbottensoströra

Rödbetor med västerbottensoströra

Smält socker, olja och honung, i en stekpanna, till en karamell och slå i solrosfrön. En liten förrättstallrik kan bestå av några skivor rödbeta och en klick västerbottenscremé som toppas med solrosfrön i honung
Yoghurtglass med chokladhjortronkaramell

Yoghurtglass med chokladhjortronkaramell

Vispa ned turkisk yoghurt, crème fraiche och honung eller lönnsirap i grädden. Hjortronen är klara när sockret och chokladen kokat ihop till en tjock karamell
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Smält smör i en kastrull under omrörning tills fin gyllenbrun färg och doft av nöt och karamell. Karamelliserad chokladcreme med citronsabayon, granatäpple och krossad mandelskorpa

Gratinerad camembert med fikon och hasselnötter

1 msk flytande honung. Ringla över honung och balsamicoreduktion, gratinera i 5-7 minuter tills nötterna är gyllene och osttårtan känns mjuk (var försiktig att grädda för länge så att osten inte flyter ut på fatet). Koka alla ingredienser på hög värme tills konsistensen tjocknar och blir karamelliknande, använd eventuellt en sockertermometer, när temperaturen är 118 grader är karamellen klar. 1 msk flytande honung
Snickers Bitar

Snickers Bitar

Karamellager. Karamellen skall vara mjuk. Bred karamellsmeten över kakan. 2 tsk Honung. 0,75 dl Honung. De här läckra bitarna smakar precis som den köpta Snickers
Snickerstårta, vegansk

Snickerstårta, vegansk

Botten är med smak av choklad, fyllning nummer ett påminner lite om karamell och har daldar och jordnötssmör som bas och fyllning två har får en len, krämig konsistens med hjälp av kokosmjölk
Idag ser man panna cotta överallt. Det kan ju vem som helst få till. Tacka vet jag crème caramel, skulle jag välja en sista dessert innan jag lämnar jordelivet skulle det bli den, majestätisk med sitt gyllene täcke av karamelliserat socker.

Idag ser man panna cotta överallt. Det kan ju vem som helst få till. Tacka vet jag crème caramel, skulle jag välja en sista dessert innan jag lämnar jordelivet skulle det bli den, majestätisk med sitt gyllene täcke av karamelliserat socker.

Honung. Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. Häll snabbt karamellen i 8 portionssuffléformar (eller i en rund 2-litersform)
Vegansk snickerstårta

Vegansk snickerstårta

Först har vi en chokladbotten och på det en fyllning som påminner lite om karamell i sin smak. 1 msk fibersirap gold, eller annat liknande alternativ (honung). 1 msk fibersirap gold, eller annat liknande alternativ (honung)
70 st clean-vegan-recept – gör egna veckomenyer!

70 st clean-vegan-recept – gör egna veckomenyer!

banan-karamellglass med jordnötssmak (vegan). *Honung. Nicecream med chokladrippel och karamell. Om man är helt strikt vegan undviker man även honung eftersom att det är tillverkat av insekter
Pots de crème au chocolat

Pots de crème au chocolat

Tillsätt sockret, lite i ­taget, och smält till en gyllenbrun karamell. 1glykos, eller honung. Ingredienser 200 g mörk choklad, (55 %) 1 msk glykos, eller honung 0,75 dl strösocker 0,5 tsk salt 2 dl mjölk 3,5 dl vispgrädde 1 vaniljstång 6 äggulor Garnering
Chokladfudge

Chokladfudge

Om du vill smaksätta med lakrits, krossa karamellerna med hjälp av en mortel. Rör sedan ner smör och honung tillsammans med chokladen (+ hälften av lakritskrosset om du gör lakritsfudge)