Den är dock lite ovanlig då jag valt att toppa blåbären med ett karamelltäcke. Karamellsås. Jag vill tipsa om ett av mina favoritsmulpajsrecept, som är en blåbärspaj
Krossa lakritskaramellerna, gärna i en mortel. Receptet hittade jag på bloggen Hallon & Blåbär. Lakritskola med havssalt 3 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl sirap 1 msk kakao 3/4 dl Turkisk peppar (karameller) 2 tsk smör 200 g mörk choklad (jag använde Marabou Passion & Chili istället) havssalt Gör så här
några droppar röd karamellfärg. Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. 250 g färska bär (t ex hallon, blåbär och röda vinbär). 6-8 karameller turkisk peppar. 250 g färska bär (t ex hallon, blåbär och röda vinbär). 6-8 karameller turkisk peppar
Min tårta är en kombination av päron, marsipan och karamell. Det had elika gärna kunnat bli en variant med blåbär/citron eller en med choklad/citron/hallon men jag ville vara lite "ny" i tänket och även göra något som kanske ingen annan tänkt på att göra
Jag gjorde om receptet lite och hade jordgubbar och blåbär ovanpå istället för hallon i och sen hade jag 3 msk lakritspulver istället för krossade karameller. 8 karameller turkisk peppar, krossade. 8 karameller turkisk peppar, krossade
Hacka karamellerna. Lakritspannacotta med jordgubbar och blåbär, plockat hemma hos oss. Blanda i lakritskaramellerna och låt det smälta samman, rör med en visp hela tiden