Stek svampen i en stor kastrull med hälften av smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt resten av smöret, mjölet och grädden och låt koka till önskad tjocklek på stuvning
Hacka löken och stek i smör. Smörj en form med smör, krydda fisken och vik den dubbel. Det finns gott om svamp i skogen och därför blir det kantarellsås till dagens fisk
Häll kantarellstuvningen på omeletten. Omelett med kantarellstuvningOmelett5 ägg4 dl mjölk1/2 tsk saltKantarellstuvning1 liter kantareller2 msk smör (30 g)3 dl vispgräddeSalt, vitpepparCrisp 7 minuterVispa ihop ägg, mjölk och salt och häll smeten i en stor crisppanna (28 cm). Tillsätt 2 msk smör och låt svampen steka i smöret tills det har slutat att knäppa i den
Ta upp och tina smördegsplattorna. Hacka ner svampen i lite mindre bitar och stek i smöret. Fördela röran på smördegsplattorna och pensla den tomma ytan med ett uppvispat ägg
Hacka och fräs en gul lö och två vitlöksklyftor i en stor klick smör. Recept ekologisk kantarellstuvning (självklart väljer vi ekologiska ingredienser)