Kantarellsoppa recept

1 Spara
Kantarellsoppa!

Kantarellsoppa!

(Spanska kronprinsen hade mousserande vin från denna vingård vid sitt bröllop då Peralada vunnit en tävling för mousserande viner inför kronprinsbröllopet)Eftersom vi nu officiellt har kommit fram till den första höstmånaden, september, tyckte vi att det kunde vara lagom med ett hösttema för de rätter vi valt ut till kvällen
25 Spara
Kantarellsoppa med löjromssticks

Kantarellsoppa med löjromssticks

Krämig och god kantarellsoppa med en frisk smak av citron. 4 pers (eller 6 personer om man äter soppan som förrätt) Soppa 300 gram kantareller 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 dl vitt vin 8 dl svampbuljong (Touch of Taste, kantarellfond) 2 dl vispgrädde 2 tsk pressad citron salt, svartpeppar Tillbehör 200 gram kantareller 1 msk smör timjan salt, peppar Löjromssticks 1 mjukt tunnbröd, eller 4 skivor smalt färdigt hårt tunnbröd 1/4 rödlök 50 gram färskost 50 gram löjrom 1/2 ask smörgåskrasse 1. 8 dl svampbuljong
8 Spara
Kantarellsoppa med toast

Kantarellsoppa med toast

Dricker mustigt rödvin till vare sig det passar ihop eller inte och kollar på film, kanske. Kantarellsoppa med sherry4 personer1 gul lök2 msk smör300 g kantareller2 dl vatten1 msk vilt- & kantarellfond2 msk sherry2 dl grädde3 dl mjölksalt, vitpepparFärsk timjanFräs löken i lite av smöret och lägg i en kastrull
0 Spara
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa. 7 februari, 2016 at 10. 08 f m. Add a comment. 4 pers. 1 liter färska kantareller, ca 500 g1 gul lök3 msk smör2 msk vetemjöl1 dl torrt vitt vin7 dl vatten1½ msk kantarellfond2 dl vispgrädde½ tsk salt1–2 krm svartpeppar
0 Spara
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Rensa svampen. Fräs svampen och löken tillsammans i ett par matskedar smör. Låt all vätska koka in. Pudra över mjölet, rör om, tillsätt vin och buljong under fortsatt omrörning
35 Spara
Godaste Kantarellsoppan

Godaste Kantarellsoppan

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp (obs. spara några svampar att garnera med till servering så ser det extra trevligt ut) i smör i en gryta
4 Spara
Gösfilé med två såser

Gösfilé med två såser

Börja med att koka riset. Blanda därefter i osten. Under tiden riset kokar så gör du såserna. Den röda. Koka upp juicen och smula i buljongtärningen
1 Spara
Jag är ingen svampplockare...

Jag är ingen svampplockare...

bloggade om den så som kantarellsoppa. Trattkantarellsoppa 2 msk smör 2 schalottenlökar, finhackade 2 msk cognac 600 gram trattkantareller 1 hönsbuljongtärning 0,5 msk vilt- och kantarellfond 4 dl vatten 1 dl vispgrädde salt och vitpeppar grovt riven parmesan till serveringen Börja med att ta undan knappt två deciliter av de minsta trattkantarellerna
Sökförslag och sidor