Finhacka lök och vitlök, hacka två tredjedelar av kantarellerna. Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämig kantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
300 g kantareller33 schalottenlökar 1-2 vitlöksklyftor1002 msk smö½ dl vitt vin6 3 dl grönsaksbuljong3 dl hönsbuljong22 dl vispgräddetimjan salt och peppar2 msk smörSkala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en kastrull och fräs svamphack, lök och vitlök ca 5 minuter eller tills all vätska kokat in. 33 schalottenlökar 1-2 vitlöksklyftor
Finhacka lök och vitlök. Garnera trattkantarellsoppan med lite hackad persilja och/eller gräslök. Vill du serveras kantarellsoppan till fest så är det trevligt att lägga en hög med fin svamp och annat i mitten på en djup tallrik och sedan slå soppan runt om
2 hackade vitlöksklyftor. Rensa och skär ned svampen i mindre bitar, fräs i smör tillsammans med lök, vitlök och timjan ca 5-10 minuter, salta och peppra. 2 hackade vitlöksklyftor
Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Kantarellsoppa. Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. 2 st klyftor Vitlök Vanlig. 2 st klyftor Vitlök Vanlig
Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Kantarellsoppa. Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. 2 st vitlöksklyfta(or). 2 st vitlöksklyfta(or)