Kantarellsoppa med crème fraiche och gräslök. 4 portioner förrätt. 200g färska kantareller. 100g champinjoner (kan uteslutas om man hitta tillräckligt med kantareller i skogen)
Saffran ger den här kantarellsoppan en härlig färg och lite spännande smak. Kantarellsoppa med saffran 4 port. 2 liter färska kantareller el 50 g torkade trattkantareller. 50 g torkade trattkantareller
Strö persilja över din kantarellsoppa och servera. 1Trattkantarellsoppa8-10 dl trattkantareller 2-3 schalottenlökar smör till stekning 0,5–1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja, helst tamari salt och peppar. 1Till garnering hackad persiljaPer Morbergs trattkantarellsoppa. Blötlägg torkade kantareller i minst 30 minuter men använd helst färsk. Koka upp din kantarellsoppa under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter
Strö persilja över din kantarellsoppa och servera. Blötlägg torkade kantareller i minst 30 minuter men använd helst färsk. Koka upp din kantarellsoppa under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Trattkantarellsoppa8-10 dl trattkantareller 2-3 schalottenlökar smör till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja, helst tamari salt och peppar
bloggade om den så som kantarellsoppa. Trattkantarellsoppa 2 msk smör 2 schalottenlökar, finhackade 2 msk cognac 600 gram trattkantareller 1 hönsbuljongtärning 0,5 msk vilt- och kantarellfond 4 dl vatten 1 dl vispgrädde salt och vitpeppar grovt riven parmesan till serveringen Börja med att ta undan knappt två deciliter av de minsta trattkantarellerna
Kantarellsoppa med sherry, vårlök och timjan. Kantarellsoppa med sherry, vårlök och timjan. Finns det någon bortre gräns för hur gamla recept det går att blogga