Gärna en kvist timjan så blir det extra fint. Krämig kantarellsoppa med frisk smak av citron. 200 gram kantareller fräses knapriga och kryddas med salt och peppar och lite timjan om man vill
Vid servering, strö över timjan. 300 g kantareller33 schalottenlökar 1-2 vitlöksklyftor1002 msk smö½ dl vitt vin6 3 dl grönsaksbuljong3 dl hönsbuljong22 dl vispgräddetimjan salt och peppar2 msk smörSkala och finhacka lök och vitlök
1 tsk torkad timjan. Rensa och skär ned svampen i mindre bitar, fräs i smör tillsammans med lök, vitlök och timjan ca 5-10 minuter, salta och peppra. 1 tsk torkad timjan
Garnera varje sopptallrik med rostade frön, baconströssel och en liten kvist timjan. Den här kantarellsoppan gjorde jag till Barometerns helgbilaga Bonus Weekend, och den blev himlans god om jag får säga det det själv
Servera din kantarellsoppa med lite crème fraiche, nystekta små kantareller och färsk timjan. Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör
Jag tog helt enkelt mitt eget recept på kantarellsoppa och anpassade efter andra svampsmaker. För att ändå behålla samma känsla som hos ursprungssoppan gjorde jag ett liknande garnityr, där jag stekte champinjoner ganska hårt i smör, och avslutningsvis vande ned finstrimlad salladslök och nyrepad timjan från trädgården
kantarellsoppa samt blinier med löjrom. Tarte tatin med timjan, honungsknäck och vaniljglass. Kantarellsoppa med sellerikräm (ursäkta den dåliga bilden, men det var rejält mörkt)