Rör ner vetemjölet och späd medmjölk lite i taget under omrörning. Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämig kantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
Ett kocktrick är att skumma upp lite mjölk smaksatt med några droppar tryffelolja med en stavmixer - då blir det ett skum du kan skeda runt o på soppan
Så kvällen till ära invigde jag dem medkantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
Tillsätt mjölken och grädden och låt soppan koka upp, ta av den från värmen och mixa den slät, är du inte nöjd med tjockleken så späd med mer mjölk, blir den för tunn så koka hellre ned den lite än att reda av den
Garnera med smörstekta kantareller och servera med ett gott bröd till. Häll i grädden och mjölken i en kastrull, tillsätt löken och buljongtärningen och koka upp
Mixa soppan slät med stavmixer. Häll på buljong, grädde och mjölken. Serverade kantarellsoppan i snygga shotsglas som jag har köpt på Biboköp i Skellefteå
Rör ut äggulan i mjölken och vispa ner det i den varma soppan då kastrullen tagits av värmen. Saffran ger den här kantarellsoppan en härlig färg och lite spännande smak
Smaka av med salt & peppar och häll ner svampen. Ät med färskt bröd med lite smör och ost. 2 dl mjölk. Sjud i ca 10 minuter och mixa sedan med en mixerstav. 2 dl mjölk
Fräs svamp och lök i en gryta med smör. Tillsätt fond, vatten, grädde och mjölk, och låt koka upp. Vid serveringen kokas soppan upp och mixas slät och skummig med en stavmixer