Servera soppan med baconströssel och gärna en toast med smör, vitlök, persilja och västerbottensost. Hacka löken fint och fräs lök och kantareller i lite smör i en kastrull
Finhacka lök och vitlök, hacka kantarellerna till soppan. Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom
Toppa sen med knaperstekt bacon och friterad purjolök. Finhacka den gula löken. Fisk och Skaldjur ⁄ Förrätt ⁄ ReceptKantarellsoppamed pilgrimsmusslor, bacon och friterad purjo
Smaka av med salt och peppar. 300 g kantareller33 schalottenlökar 1-2 vitlöksklyftor1002 msk smö½ dl vitt vin6 3 dl grönsaksbuljong3 dl hönsbuljong22 dl vispgräddetimjan salt och peppar2 msk smörSkala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en kastrull och fräs svamphack, lök och vitlök ca 5 minuter eller tills all vätska kokat in. 33 schalottenlökar 1-2 vitlöksklyftor