Kantarellsoppa. Lite pilgrimsmusslor på det och sen toppa med knaperstekt bacon och friterad purjolök. Och så kan man ta ett glas medans man meckar till allt också
Exempelvis knaperstekt bacon. Skogens guld är en klar favorit i matlagningen och kantareller i soppa gör en utmärkt förrätt eller hurvudrätt om den serveras med exempelvis en surdegsbaguette till
Nedan ser ni den stekta gösfilén med kapris, bacon, pepparrot och potatispuré. (Spanska kronprinsen hade mousserande vin från denna vingård vid sitt bröllop då Peralada vunnit en tävling för mousserande viner inför kronprinsbröllopet)Eftersom vi nu officiellt har kommit fram till den första höstmånaden, september, tyckte vi att det kunde vara lagom med ett hösttema för de rätter vi valt ut till kvällen
Till toppingen rostas pumpafrön ihop med flingsalt i en torr stekpanna, och baconet strimlas och knapersteks för att sedan få rinna av på hushållspapper
spara några svampar att garnera med till servering så ser det extra trevligt ut) i smör i en gryta. Om man vill göra soppan lite matigare kan man blanda i knaperstekt bacon eller kycklingspett
I morgon planerar jag att göra en svamp och kantarellsoppa tills på måndag när det blir lite kalas. parmesanost, stekt bacon, creme fraiche med örter, ölkorvar… Något mera
Servera gärna med knaperstekt bacon och något gott bröd. Tina FallgrenKantarellsoppa1 gul lök, hackadsmör och olja till stekningkantareller 6 dl svag hönsbuljong1 dl gräddevit balsamvinäger med champagnesmak1
Häll upp på tallrik och toppa med bitar av knaperstekt bacon. Smaka av med konjak och peppar. Serveras med gräddade, avsvalnade, västerbottenost-flarn till