4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag tog helt enkelt mitt eget recept på kantarellsoppa och anpassade efter andra svampsmaker. Häll till att börja med i 8 deciliter kycklingbuljong, och låt soppan koka tills svampen är helt mjuk
1 tärning(ar) kycklingbuljong. Rensa kantarellerna och skär dem i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret en stund, tillsätt kantarellerna och stek tills de mjuknat
Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg. Koka upp kycklingbuljong, alkoholhaltiga drycker och potatis och låt koka i 20 min. 1,5 l kycklingbuljong