Kantarellsoppa kycklingbuljong recept

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lyxig men enkel kantarellsoppa

Lyxig men enkel kantarellsoppa

l kycklingbuljong, buljongtärning eller fond. kantareller och fick bland annat upp en del varianter på kantarellsoppa
Koka soppa på skogens guld

Koka soppa på skogens guld

Receptet på denna kantarellsoppa är en favorit i repris från förra hösten. l kycklingbuljong, buljongtärning eller fond

Matresan del 1

Förrätten var en sådan ljuvlig kantarellsoppa som hälldes över den selleripuré som fanns i botten på varje minigryta

Kantarellsoppa

1 tärning(ar) kycklingbuljong. Rensa kantarellerna och skär dem i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret en stund, tillsätt kantarellerna och stek tills de mjuknat

Trerätters i midvinternatten: Murkel- och kantarellsoppa följt av en oxfilérätt och äppelkaka som avslutning

Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg. Koka upp kycklingbuljong, alkoholhaltiga drycker och potatis och låt koka i 20 min. 1,5 l kycklingbuljong