Jag tog helt enkelt mitt eget recept på kantarellsoppa och anpassade efter andra svampsmaker. Blanda ned vispgrädde, kantarellfond och schalottenlöksfond, och smaka av med salt och vitpeppar (och eventuellt en nypa socker)
bloggade om den så som kantarellsoppa. Trattkantarellsoppa 2 msk smör 2 schalottenlökar, finhackade 2 msk cognac 600 gram trattkantareller 1 hönsbuljongtärning 0,5 msk vilt- och kantarellfond 4 dl vatten 1 dl vispgrädde salt och vitpeppar grovt riven parmesan till serveringen Börja med att ta undan knappt två deciliter av de minsta trattkantarellerna
1/2 msk kantarellfond. Slå på vatten, grädde, 1 dl av mjölken och kantarellfond. 1/2 msk kantarellfond. Efter en helg hos svärmor i Skåne kom vi hem med ett par liter gula kantareller (trots torkan som verkar råda i markerna)
1 msk vilt- och kantarellfond. Fräs löken i lite av smöret och lägg i en kastrull. Fräs kantarellerna i resten av smöret tills de mjuknat och fått lite färg