Stek små hela kantareller och strö över den färdiga soppan. Kantarellsoppa. ca 6 dl rensade kantareller (+ en näve små att steka vid sidan om). ca 6 dl rensade kantareller
4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nu har det verkligen brakat loss med svamp och då framförallt kantareller här i Värmlandsskogen. Av den gjorde vi en supergod kantarellsoppa till lunch
Nu är det verkligen hög tid att plocka skogens guld, kantarellerna. Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämig kantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom. Finhacka lök och vitlök, hacka kantarellerna till soppan
Sommarens skörd av kantareller började redan i slutet av juni. Igår åt vi paj och tidigare i veckan så gjorde jag den kantarellsoppa med portvin jag alltid gör