Kantarellsoppa kantareller recept

Kantarellsoppa på gul kantarell

Kantarellsoppa på gul kantarell

Stek små hela kantareller och strö över den färdiga soppan. Kantarellsoppa. ca 6 dl rensade kantareller (+ en näve små att steka vid sidan om). ca 6 dl rensade kantareller
Krämig kantarellsoppa

Krämig kantarellsoppa

Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. 1 ½ l kantareller (färska). Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull
Gräddig kantarellsoppa

Gräddig kantarellsoppa

1 liter färska kantareller. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta
Kantarellsoppa med baconströssel

Kantarellsoppa med baconströssel

Hacka löken fint och fräs lök och kantareller i lite smör i en kastrull. kantareller. Fräs kantarellerna och sedan i med en klick smör
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kantarellsoppa med tunnbrödssticks

Kantarellsoppa med tunnbrödssticks

Ansa och stek kantarellerna i en gryta tills vätskan kokat in. Fräs allt tillsammans med kantarellerna i smör ett par minuter
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

kantareller. Fräs svampen i fett tills det "knäpper i den. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljongen och sjud soppan i ca 10 minuter
Kantarellsoppa LCHF

Kantarellsoppa LCHF

Nu har det verkligen brakat loss med svamp och då framförallt kantareller här i Värmlandsskogen. Av den gjorde vi en supergod kantarellsoppa till lunch
Krämig kantarellsoppa

Krämig kantarellsoppa

Nu är det verkligen hög tid att plocka skogens guld, kantarellerna. Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämig kantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

1 liter färska kantareller, ca 500 g1 gul lök3 msk smör2 msk vetemjöl1 dl torrt vitt vin7 dl vatten1½ msk kantarellfond2 dl vispgrädde½ tsk salt1–2 krm svartpeppar. 1 liter färska kantareller
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

1 liter färska kantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Kantarellsoppa med ädelost

Kantarellsoppa med ädelost

Låt kantarellerna svettas ur i het panna. Toppa med kantarellerna och lite knaperstekt bacon. 1 liter kantareller. 1 liter kantareller
Mustig kantarellsoppa med portvin

Mustig kantarellsoppa med portvin

Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort. Strö persilja över kantarellsoppan och servera
Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

4 Soppa 8 dl färska kantareller (à ca 30 g) 2 schalottenlökar 2 msk smör 4 dl vatten 1 1/2 msk konc kycklingfond 3 dl vispgrädde 1 msk färskpressad citronjuice 2 msk finhackad persilja 1 tsk salt 1 krm peppar Oststänger 1 dl vetemjöl 1 dl dinkelmjöl 75 g rumsvarmt smör 100 g smakrik ost (t ex västerbotten) 1 ägg Lägg till i inköpslistan
Kantarellsoppa med portvin

Kantarellsoppa med portvin

Sommarens skörd av kantareller började redan i slutet av juni. Igår åt vi paj och tidigare i veckan så gjorde jag den kantarellsoppa med portvin jag alltid gör