4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tillsätt vatten och fond. 1½ msk kantarellfond. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Har man tid så är ju egenlagad buljong eller fond godast såklart. Fisk och Skaldjur ⁄ Förrätt ⁄ ReceptKantarellsoppa med pilgrimsmusslor, bacon och friterad purjo
Häll på vin och vatten och smula i buljongtärningen eller fonden. På meny stod därförKantarellsoppa med Västerbottentoast ( vin Bellingham)Stekt gös med kapris bacon, pepparrot och potatispuré (vin Pouilly Fumé)Äppelpaj med vaniljglassRecept4 portionerca 300 gram kantareller50 gram smör1 styck vitlöksklyfta3 stycken shalottenlökar1 dl vetemjöl2 dl torrt vitt vin1 liter kokhett vatten2 st hönsbuljongtärningar eller motsvarande fond1 tsk salt2 krm vitpeppar3 dl vispgrädde1-2 msk sherryRensa svampen
Tillsätt vatten, de två fonderna och kantarellkryddan och låt koka upp. Har man inte kantarellkryddan kanske man kan ta extra kantarellfond eller tillsätta ½-1 kub svampbuljong. 1½ msk Touch of Taste kantarellfond. 1½ msk Touch of Taste grönsaksfond
Häll på vin och vatten (gärna kokhett) och smula i buljongtärningarna/fonden. 1. Rensa svampen. Ta undan några små fina svampar att använda som dekoration
Tillsätt vatten, fond och lite grädde. Våra soppdagar fortsatte med en kantarellsoppa, inte alls lika god som nya favoriten med broccoli och basilika, men ändå god och värd att tipsa om
fond. Har letat efter ett vardagsrecept på kantarellsoppa som både är gott och enkelt att göra. Häll i lök, buljong/fond, grädde och mjölk i en kastrull