Nu till helgen är det säkert många som ska äta kräftor och därför måste jag passa på att dela med mig av receptet på den supergoda kantarellpizzan med getost(recept från Ica Buffe)
Idag gör vi inget mindre än en kantarellpizza. Vi har gjort ytterligare fynd i skogen under hundpromenaderna, och fortsätter därför med kantarelltemat i ännu en vecka
Smula ner jästen i en degbunke och häll på lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet olivoljan och i stort sätt allt mjölet
Lyckan är total när man hittar en påse med kantareller i frysen, vilket jag gjorde igår kväll. Resultatet blev en superenkel pizza på tortillabröd – vilket jag brukar använda för att minska intaget av för mycket bröd
Sätt ugnen på 250–275 grader. Dela stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först löken tills den är blank men inte fått färg
Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantareller och bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza