Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. 1torkad timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Smaksätt med salt, peppar och lite hackad färsk timjan. färsk timjan. Tänkte idag bjuda på en riktigt god paj fylld med kantareller och västerbottensost, smakkombinationer som bara inte kan gå fel
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjanmed en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Västerbotten- och kantarellpaj till kräftorna. Rensa och skölj svampen, hacka den ev i mindre bitar, lägg i varm stekpanna och stek bort vätskan och stek sedan svampen i smör och tillsätt repad färsk timjan (torkad går också bra) och krydda med salt och peppar
Fetaost- och kantarellpajmed kummin. Ha sedan i morot, lök och vitlök och bryn snabbt innan du har i tomatpuré, lagerblad, pepparkorn, fänkålsfrön, kummin och timjan
Blanda snabbt ihop mjöl, salt, smör, timjan och vatten. Krydda med muskot, salt och peppar. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med lite salt och peppar