Stek hackad lök i lite smör i en stekpanna tills den är mjuk, vänd ner spenaten och stek hastigt. Fördela spenat, lök, paprika, salami och stekta kantareller jämnt i pajskalet
Fräs löksorterna i en stekpanna med smör tills de mjuknat. Skölj och skär purjolöken i skivor. Lägg mjöl, timjan och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad
När pajskalen är förgräddat fyll pajen med kantareller, skinka/lök & och brysselkålen varvat. Skär skinkan i tärningar och schalottenlöken fint, och gör samma sak här, fräs på i het stekpanna tills löken blivit genomskinlig
Fräs i smör tillsammans medlökhacket tills vätskan kokat in. Nagga pajbotten med en gaffel. Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24-26 cm i diameter. 1 gul lök
Två små sommarlökarmed blast. Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj