Vispa ihop kesella, färskost och ägg till en jämn smet. Mixa mjölsorter och smör till ett smul i matberedare med knivarna monterade, tillsätt vattnet mot slutet och kör snabbt ihop till en deg
Själv bestämde jag mig för att göra en mumsig kantarellpaj just denna dag. Så jag får helt enkelt nöja mig med vänliga själar som skänker lite kantareller
Servera med sallad. Hacka ihop smör oc kesella, tillsätt mjölet och den rivna osten. Smaka av med salt och peppar, häll äggsmeten i paj skalet och grädda i 200 grader i ca 30 min. 1 dl kesella. 1 liter färska kantareller ( går även med de på burk)
Häll äggstanningen över grönsakerna, toppa med osten. Stek den andra hälften av kantarellerna med smör, salta och peppra, blanda i hackad persilja och toppa pajen med detta
Det är en kantarellpaj av egna kantareller och västerbottenostpaj. Och visst blir det lite roligare med en alldeles egen liten paj, en paj som ingen annan grävt i, bara din och ingen annans