Kantarellpaj med kesella recept

Kantarellpaj  med färskost

Kantarellpaj med färskost

Vispa ihop kesella, färskost och ägg till en jämn smet. Mixa mjölsorter och smör till ett smul i matberedare med knivarna monterade, tillsätt vattnet mot slutet och kör snabbt ihop till en deg
Vecka 12 matsedel kommer här.....

Vecka 12 matsedel kommer här.....

Blanda medkesella kvargen och ajvar relish. att helt utesluta mejerivaror, ägg med mera. Bred kesella kvargen över hela tårtan
Skogens guld?

Skogens guld?

Själv bestämde jag mig för att göra en mumsig kantarellpaj just denna dag. Så jag får helt enkelt nöja mig med vänliga själar som skänker lite kantareller
Småplock med vänner

Småplock med vänner

Förutom Kantarellpajen, blev det lite sallad, kräftor, vitlökssåser, ostar, bröd och kex. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop till en deg
kantarellpaj

kantarellpaj

Trattkantarellpajmed baconPajdeg.  Täck pajformen med skalet och nagga botten. Ikväll får ni receptet på kantarellpajen som jag gjorde idag

Kantarellpaj med rucola

Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. 75 dl kesella , lätt. 16 pajer. 1. Kör dinkel och smör till en smulig massa i matberedaren
Skink- och kantarellpaj

Skink- och kantarellpaj

Fyll pajskalet med skinka stekta kantareller och finskuren purjolök. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg
Vårbuffé

Vårbuffé

* Kantarellpajmed västerbottenost. Blanda kesellamed dill, senap och citron. * Matjesill med färskpotatis, gräddfil och gräslök
Krabbigt värre!

Krabbigt värre!

För den riktigt hungrige passar det fint med en bit kantarellpaj som varmt tillbehör till skaldjuren

Kantarellpaj

Servera med sallad. Hacka ihop smör oc kesella, tillsätt mjölet och den rivna osten. Smaka av med salt och peppar, häll äggsmeten i paj skalet och grädda i 200 grader i ca 30 min. 1 dl kesella. 1 liter färska kantareller ( går även med de på burk)

Kantarellpaj med rotfrukter och västerbottenost

Häll äggstanningen över grönsakerna, toppa med osten. Stek den andra hälften av kantarellerna med smör, salta och peppra, blanda i hackad persilja och toppa pajen med detta

Kantarellpaj

Garnera med kantareller och persilja. Vispa samman kesella och färskost. 1 dl kesella. 1.  Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa

Kantarellpaj

Garnera med kantareller och persilja. Vispa samman kesella och färskost. 1 dl kesella. Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa

Ta med minipajer till kalaset

Det är en kantarellpaj av egna kantareller och västerbottenostpaj. Och visst blir det lite roligare med en alldeles egen liten paj, en paj som ingen annan grävt i, bara din och ingen annans