Kantarellgratäng recept

Kyckling- och kantarellgratäng.

Kyckling- och kantarellgratäng.

Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
Cykelfest!

Cykelfest!

Efter förrätten cyklade vi hem och hem till oss kom tre par och vi bjöd på Fläskfilé med kryddig marinad och till det Leilas potatis- och kantarellgratäng samt rödvinssås
Blomkål/kantarellgratäng

Blomkål/kantarellgratäng

 . . Detta blev verkligen bara helt galet gott. Mejerifritt sånär som på osten (kommer använda ost i matlagning)
Höstig potatis och kantarellgratäng

Höstig potatis och kantarellgratäng

1. Skala och skiva potatis,rotselleri,lök och vitlök tunnt. 2. Koka upp grädde, fond och kryddor, tillsätt potatis, selleri, lök, sjud i ca 10 minuter
Chanterelle Gratin

Chanterelle Gratin

Kantarellgratäng. Kantarellerna jag använt kommer från södra Finlands skogar, tack till min gudmor och inspiration till gratängen kommer från Erika
Gottgottigottgott

Gottgottigottgott

Blomkåls & kantarellgratäng                 2 port300 g blomkål1 dl purjolök1 liten vitlöksklyfta1. Blomkåls & kantarellgratäng 2 port

Leilas potatis- och kantarellgratäng

1. Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt. 2. Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, selleri, lök och sjud (koka långsamt) i 10 minuter

Potatis och kantarellgratäng

skala och skiva potatis, gul lök och vitlök. Koka upp grädden, fond, salt, peppar. Häll i potatis/lök och koka i ca 15 minuter