Kantareller konjak recept

Stuvade kantareller till förrätt

Stuvade kantareller till förrätt

Smaksätt med salt, svartpeppar och eventuellt konjak. konjak. 1 l kantareller. Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora
Kantareller med sting

Kantareller med sting

(Skulle förmodligen gå lika bra med Konjak). 2 l färska kantareller. Rensa och skär svampen som vanligt. Stek i smör på ganska hög värme så vätskan dunstar, men låt under tiden en knippe persilja ligga med
Svampsoppa med vitlök och konjak

Svampsoppa med vitlök och konjak

Jag var ute i de kantarellrika skogarna här i omgivningen och hittade det som antagligen blir säsongens sista kantareller
Kantarellsås med konjak

Kantarellsås med konjak

kantareller. Väldigt ofta gör jag min smakrika och enkla kantarellostsås, men när jag tillagade rådjur så gjorde jag en kantarellsås med smak av konjak
Lycklig av kantareller

Lycklig av kantareller

Härom dagen delade en tv-kock med sig av enklaste sätter att bli lycklig av torkade kantareller genom att göra en Kantarellkräm som kan ätas såväl med pasta som på bröd som en kantarellltoast
Godaste kantarellsåsen till kött & kyckling

Godaste kantarellsåsen till kött & kyckling

Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Vispa ner konjaken och låt puttra upp. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans
Hummer Thermidor

Hummer Thermidor

I stället för champinjoner använde jag mig av kantareller och jag hade lite dill i såsen. Lite pilligt att göra, massor av grädde och smör och smaksatt med konjak och senap
Hjortfilé med ugnsrostade rotfrukter och trattkantarellsås

Hjortfilé med ugnsrostade rotfrukter och trattkantarellsås

Rensa och grovhacka kantarellerna. En skvätt konjak (om man vill). Tillsätt fond och konjak och rör om. 6 dl färska kantareller eller 1 1/2 dl torkade kantareller (jag använde torkade trattkantareller). 6 dl färska kantareller. 1 1/2 dl torkade kantareller

Kräftskiva med vinbrudarna... PARTY!!!!!!

Stek lätt i stekpanna och tillsätt de övriga ingredienserna utan konjaken och salt och peppar. Mot slutet tillsätt den hackade persiljan, smaka av med konjak, salt och peppar
Grytan med stort G!

Grytan med stort G!

Jag slängde även i hösten kantareller i grytan, det doftar ju så underbart när man står och steker på kantareller
Svampfyllt gratinerat bröd

Svampfyllt gratinerat bröd

När svampen är gyllenbrun, slå över konjaken och låt det koka upp. 1svamp efter tillgång (skogssvamp som Karl-Johan, kantareller eller liknande)
Middag med höstens smaker

Middag med höstens smaker

Vi vuxna åt låtsas carpaccio med bresaola, rödbetor, kantareller och västerbottenost. Till varmrätt serverade jag helstekt fläskytterfile med kantarell- och konjakssås och toppad med stekt bacon samt till det ost- och kesotoppad potatis