(Skulle förmodligen gå lika bra med Konjak). 2 l färska kantareller. Rensa och skär svampen som vanligt. Stek i smör på ganska hög värme så vätskan dunstar, men låt under tiden en knippe persilja ligga med
kantareller. Väldigt ofta gör jag min smakrika och enkla kantarellostsås, men när jag tillagade rådjur så gjorde jag en kantarellsås med smak av konjak
Kantarell och konjaksreduktionen kom till på så sätt att jag använde mig av vätskan från de frysta kantarellerna som jag reducerade med en skvätt konjak och några droppar soja
Härom dagen delade en tv-kock med sig av enklaste sätter att bli lycklig av torkade kantareller genom att göra en Kantarellkräm som kan ätas såväl med pasta som på bröd som en kantarellltoast
Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Vispa ner konjaken och låt puttra upp. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans
I stället för champinjoner använde jag mig av kantareller och jag hade lite dill i såsen. Lite pilligt att göra, massor av grädde och smör och smaksatt med konjak och senap
Rensa och grovhacka kantarellerna. En skvätt konjak (om man vill). Tillsätt fond och konjak och rör om. 6 dl färska kantareller eller 1 1/2 dl torkade kantareller (jag använde torkade trattkantareller). 6 dl färska kantareller. 1 1/2 dl torkade kantareller
Stek lätt i stekpanna och tillsätt de övriga ingredienserna utan konjaken och salt och peppar. Mot slutet tillsätt den hackade persiljan, smaka av med konjak, salt och peppar
Vi vuxna åt låtsas carpaccio med bresaola, rödbetor, kantareller och västerbottenost. Till varmrätt serverade jag helstekt fläskytterfile med kantarell- och konjakssås och toppad med stekt bacon samt till det ost- och kesotoppad potatis