I min levergryta som jag gjort idag blandade jag även ner lite kantareller, äpple, soltorkade tomater och purjolök, hade i lite dijonsenap och en skvätt lingonsylt i såsen också och så blev det potatismos till för det var ingen risdag idag
Äppelkakan är en vanlig sockerkaka som man stoppar i lite äpplen. Har ni också hittat massor av kantareller, misstänker att det finns mycket lite varstans
Föredrar du äpplen framför päron kan du använda det i röran stället. Idag har turen kommit till förrätten där hösten anas med hjälp av kantarellerna vi fyllde små minipajer av smördeg med
Häll av vattnet från äpplena och vänd runt dem och dillen i kantarellerna strax innan servering. Dela kantarellerna för hand genom att riva dem längs skivorna
Kantareller och trattkantareller kan med fördel brytas i mindre bitar. Det kan ju liksom inte bli annat än gott att blanda smörstekta gnocchisar med svamp, rostade hasselnötter, timjan, äpple och grädde
Ugnsbakade potatisar med lök, fläsk och äpplen. 400 g potatis, 150 g röd steklök, 300 g rimmat rökt sidfläsk, 3 äpplen, salt o peppar. Skala och skär äpplena i klyftor och låt steka med de sista 15 min. Knaperstek kantarellerna i smör och stek gösen 3 min på var sida (beroende på tjockleken)
Skär vitkålen i små bitar och tärna äpplena. Rensa kantarellerna och skölj och strimla purjolöken. Stek kantarellerna gyllenbruna i lite nytt smör i stekpannan