Coniglio ai capperi eller kanin med kapris. 1 kanin (cirka 1-1,3 kg), uppskuren i lagom stora bitar (vi bad att få den styckad). 1 kruka örter för garnering, till exempel rosmarin, persilja och salvia (vi kör med färsk rosmarin & lite torkad perislja). Smält cirka 40 gram av smöret i en stor gryta tillsammans med olivoljan, stek kaninen i detta under cirka 8-10 minuter (vänd dem ofta). 1 kanin (cirka 1-1,3 kg), uppskuren i lagom stora bitar (vi bad att få den styckad). 1 kruka örter för garnering, till exempel rosmarin, persilja och salvia (vi kör med färsk rosmarin & lite torkad perislja)
ca 1,5 kg kanin el. 1 tsk rosmarin. ca 1,5 kg kanin el. bacon, tärnat 1 stor gul lök, finhackad 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 lagerblad 2 dl hönsbuljong 2 dl vispgrädde 2-3 tsk dijonsenap
tomater och kaniner. Vi börjar med kaninerna. Han hade en briljant affärsidé, hyra ut kaninerna till barnfamiljerna på somrarna och sen slaktade han kaninerna på hösten, fint gödda av alla små barn
en pappardelle med vildsvinsragu men även kanin, hare, duva och andra vilda djur hittas på menyn. Man använder mycket Salvia, Rosmarin, Tryffel, Karl-Johansvamp även kallad porcini som du kommer hitta i både pasta, pizza och till kött
en pappardelle med vildsvinsragu men även kanin, hare, duva och andra vilda djur hittas på menyn. Man använder mycket Salvia, Rosmarin, Tryffel, Karl-Johansvamp även kallad porcini som du kommer hitta i både pasta, pizza och till kött
Blanda i en skål potatis, olivolja, rosmarin, salt och hälften av pecorinon. Googlade vad namnet betyder på italienska, och det var nåt i stil med helstekt kanin i ugn med potatis
Oftast lagas alla cacciatore som en gryta med vilt som kanin, vildsvin eller hjort. Inom kokkonsten är en rätt alla cacciatore, en rätt i ”jägarstil”, vilket i sitt grundrecept innebär tomat, olivolja, vitlök, örter (rosmarin, timjan, salvia, etc), chili och vin
25 februari 2012-Jag har underbara matminnen förknippade med min italienska "mormor" Rosalinda. Jag levde med henne under ett år i mitten av 80-talet och fick då njuta av hennes fantastiska mat varje dag under det året
Rosmarin. Gör marinaden och låt kaninen ligga i den över natten, eller några timmar. Skala och skär löken i bitar, fräs det i en kastrull tillsammans med den pressade vitlöken, samt kaninen som är i bitar