Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Rosa, rosa, rosa - alltifrån blekaste pastelligaste babyrosa och pudrigt beigerosa till mättat rostrosa och lysande klart ceriserosa - det är oktobers signum
Goda rabarberbullar med kanelsmak. Blåbärsbullarna jag gjorde igår blev så goda att jag ville testa att göra rabarberbullar ocskå och det blev ju också hur gott som helst
Väldigt enkelt och gott recept. Testa gärna. Kryddig och god, och köttet var underbart mört. 1 ½ kg lammgrytbitar1 1/2 stor gul lök2 vitlöks klyftor3 msk tomatpuré1 msk paprika pulver1 msk spiskummin5 krm cayennepeppar5 krm kanel1 köttbuljong tärning7 dl vatten2 lagerbladSalt SvartpepparMaizenaBryn lammet och sedan löken och lägg över i en gryta och ta vara på stekskyn av både löken och köttet
Värm mjölken till 37 grader, fingervarmtSmula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i bitar, socker eller sirap, salt och kanel
Ytterligare en rätt från boken Maten från min by. En perfekt pittabalanserad rätt. söt, lätt och sval. Smakade nästan som en dessert med sötma från dadlar och smaksatt med kanel
Kladdig, kanelsmakande och absolut jättegod. 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kanel ½ krm salt 2 ½ dl vetemjöl 2 ägg pärlsocker att strö på Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser
Det knäckiga havretäcket, som smakar som en knaprig kaka, kompletterar den lätt kanelsmakande, söta och mjuka, äppelfyllningen på ett alldeles utmärkt sätt