Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Jag serverar mina äpplen med min hemmgjorda vaniljsås(recept finns under kategorin bakat). Till två äpplen, blandade jag 1dl grovriven mandelmassa men 1tsk nystött kardemumma, 1tsk kanel, 1msk råsocker och en nypa vaniljsocker
Riv rödbetorna på den grövre sidan på ditt rivgärn, häll ner de rivna rödbetorna, klipp dadlarna i småbitar, häll ner mandelmjölet, vaniljen, kardemumman, kanelen, kokosoljan, äggen russinen och mandelmjölken i en bunke
Tillsätt smöret, saltet, strösockret, kardemumman och nästan allt mjöl. Rör ihop fyllningen, blanda smöret, strösockret, kanelen och vaniljsockret i en bunke och rör om till en kräm
Rör om tills sockret (och vaniljpulvret) smält. 1 dl vatten (jag använde lite av den vaniljlag jag hade kvar från tidigare). 1 urskrapad vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver. ca 1 tsk färskmalen kardemumma (du kan också blanda i malen kanel. 1 urskrapad vaniljstång. 1 tsk vaniljpulver