Skiva apelsinerna tunt. stora apelsiner - väl tvättade och skivade. Sätt ugnen på 100°. Koka upp vatten och socker och lägg i apelsinskivorna när sockret löst sig
3 apelsiner1/2 liter vatten och 1 msk salt2 1/2 dl strösocker1 dl vattenCa 2-3 dl strösocker extra till garneringen150 g mörk chokladSkär apelsinerna i 6 klyftor vardera, skär bort fruktköttet. 3 apelsiner
Kanderade apelsinskal (valfritt). Doppa kolabitarna i den smälta chokladen, toppa med lite kanderade apelsinskal och lägg i en bakplåtspappersklädd burk
100 g kanderade mandlar. 50 g kanderade mandlar. 100 g kanderade mandlar. Idag tänkte jag tipsa om den här riktigt goda semifredon, som jag tror skulle passa riktigt bra till påsk
På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår. 450g frukt (apelsiner, kumquat, plommon, aprikoser, fikon eller tranbär). 450g frukt (apelsiner, kumquat, plommon, aprikoser, fikon eller tranbär)
Julturnén har tagit oss till landet och här stannar vi tills efter nyår, bortsett från ett kort avbrott i stan för att göra nödvändigheter som att gå till Saluhallen och bunkra oliver och mat till nyår, hämta paket och vattna blommor
Chokladfondant med apelsincurd och kanderade pekannötter, foto. Chokladfondant med apelsincurd och kanderade pekannötterChokladfondant är en av mina favoritdesserter
Kanderade hasselnötter. Anka à l´orange med kanderade hasselnötter (recept från F12, aningen omarbetat p g a vad som fanns hemma)2 ankbröstSkalet från 1 apelsin, cestat2 dl pressad saft från apelsin1 1/2 dl kycklingbuljong1 msk apelsinlikörKnappt 1/2 dl strösocker1 msk maizena1 klick smör3/4 dl vitt vinSalt peppar samt champagnevinägerHasselnötter, gärna skalade från CoopKastanjepuréSkär längsgående snitt i fettkappan på ankbrösten