Halstrade kammusslor med het olja. Torka av kammusslorna med hushållspapper. 1 dl mousserande vin, 1 dl ginger ale, pressad lime och en. Låt 3 dl rött vin koka ner till hälften. ♥ 1 dl mousserande vin, 1 dl ginger ale, pressad lime och en
Gratinerade kammusslor med sancerrevin. Tillsätt vin, vinäger, kycklingfond, örter och salt. Det fick bli min färdigfavorit - kammusslor med Sancerrevin från Picard
Är just nu helt kär i kammusslor på grillen och ostron. Stort Grattis till vinsten i Grillmästarna. Vad tror du att denna vinsten kommer att betyda för dig
23 flaskor med vin och 1 champagne gömmer sig bakom luckorna. Efter 1,5 timmes köande (vi tvingades inte köa så länge senast) i snålblåst så kunde vi äntligen komma in i stugvärmen
Till förrätt hade jag kört blåmusslor eller kammusslor, En entrecote med potatisbakelser och en grekisksallad till huvudrätt och till efterrätt hade jag gjort en klassisk gino på grillen
Pilgrimsmusslor eller kammusslor är lite speciella i sin smak och konsistens. I den här förrätten får de lena, nötiga pilgrimsmusslorna en perfekt blandning av sötma från sötpotatispurén, pikant hetta och rökighet från chorizon och lite fin syra från kaprisvinegretten
Vi åt grytan med ugnsstekta rotsaker (se recept nedan), baguette och vin – och om man jämför med kommissarie Maigret, var det väl bara kammusslorna vi saknade
Getostklubba med torkad rödbeta & bipollen serveras med rödbets- & portvinssirap. Brioche med picklade kantareller glaserad med oxmärg under rökt bacon “jelly“Melon, basilka & långpeppar “slush“ med coppa & balsamvinäger“Guld, tryffel & kål“ brynt vitkålsconsommé med späda blad av vitkål, tryffelgéle i guld med gräslöksblomma & gräslök
Mousserande vin är den ultimata aperitifen där bubblorna och friskheten ökar vår aptit. När vi talar om mousserande viner handlar det alltid till syvende och sist om bubblor
Lätt hjärtmusslorna i en bunke med vatten så att eventuell sand försvinner. Tillsätt blåmusslorna samt 1 dl vitt vin. 1 nät hjärtmusslor eller kammusslor. 1 dl torrt vitt vin
Tillsätt kammusslor, räkor och musslor och koka upp. Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök mjuk utan att bryna, blanda ned mjölet och fräs ytterligare några minuter, späd med vinet
- Det finns kammusslor, vad säger du om det. - Kammusslor, det går jag med på. När köttet har marinerat i rödvin, så smälter man 50 g flott i en gryta och bryner köttet – innan köttet steks i ugnen i fyra timmar…