Kamben revben recept

Grillade revben

Grillade revben

Gnid in kambenen med grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. 5 kg kamben. Vänd några gånger under tiden
Grillade kamben som legat i saltlag

Grillade kamben som legat i saltlag

Jag väljer kamben istället för tunna revben just för att det är mindre, lättare att äta utan att kladda ner hela ansiktet och de är dessutom mer kött på dom så detta recept trycker jag verkligen ni ska prova
Grillade kamben med svensk coleslaw

Grillade kamben med svensk coleslaw

Blanda gazelen till kambenen, ättika, mörksirap och kalvfond i en kastrull och låt koka ihop. Tänd grillen och lyft upp kambenen ur vattnet
Grillade kamben, försvinnande goda!

Grillade kamben, försvinnande goda!

Revbenen kan med fördel kokas i förväg för att ligga på lut i kylen inför grillningen. Fantastiskt möra och goda kamben, och en hemmagjord glazé med sting
Grillade kamben

Grillade kamben

Varför grilla revbensspjäll när man kan grilla kamben. Låt de inte lura er att ta revben en gång till. Kambenen har mer kött, mindre brosk och passar ännu bättre på grillen
Kamben med kryddig glaze

Kamben med kryddig glaze

För den som grillar mycket revben finns speciella revbensställ som är bra att använda,. Dra bort den tunna hinnan på kambenen

Honungsglaserade kamben

Till jul brukar honungsglaserade revben vara en favorit, men naturligtvis fungerar det utmärkt att honungsglasera kamben även mitt i sommaren
Trippelgrillade, klibbiga kamben

Trippelgrillade, klibbiga kamben

Första gången vi (eller rättare sagt min man) grillade dessa kamben var för säkert en månad sedan. I går gjorde på nytt kamben efter samma recept, och - kan ni tänka er - de blev precis lika goda
Ett försök med rullade kamben

Ett försök med rullade kamben

Hur jag marinerat/rubbat kambenen går jag inte in på idag, det var inget speciellt, glöm bara inte att pilla bort membranet på revbenets bensida
Inget som går upp emot härlig TAPAS!

Inget som går upp emot härlig TAPAS!

Revben med picklad rödlök. Köp färdiga revben och ta av köttet och hacka fint. 200 gr revben/kamben. För några veckor sedan var jag inbjuden till Santa Maria för lanseringen av deras nya koncent med Tex Mex Tapas
Ugnsstekta BBQ-kamben

Ugnsstekta BBQ-kamben

Normalt sett brukar jag börja med att koka revben, innan jag ugnssteker. Dessa kamben gör jag lite då och då, året om
Stenåldersmat

Stenåldersmat

Vänd revbenen ett par gånger och ös med såsen. 5 kg kamben. Gnid in kambenen och ställ i kylen (får gärna stå en timme eller två…) Blanda allt till stickysåsen och låt bubbla på medelhög värme i ca 15-20 minuter. 5 kg kamben
BBQ-revben i klotgrillen

BBQ-revben i klotgrillen

Om du vill ha dina revben kletiga (det dom i USA kallar ”muddy”) så slänger du på kambenen på grillen och penslar dom med bbq-sås
Grillad anka med ljummen granatäppelsallad

Grillad anka med ljummen granatäppelsallad

I sommar har vi grillat mängder med revben och kamben, men ibland kan det ju vara gott att variera sina grillvanor, så i söndags blev det lite extra gott grillat - nämligen anka
Julgrill 2015

Julgrill 2015

Julskinkor, kamben, tjocka revben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas
Vinnaren av en Crock Pot är nu dragen!

Vinnaren av en Crock Pot är nu dragen!

Men, som du skriver, att koka kött med ben först är klokt, kycklingklubbor, revben, och fläskarre med ben, bästa resultat, sedan glaze…