Jag väljer kamben istället för tunna revben just för att det är mindre, lättare att äta utan att kladda ner hela ansiktet och de är dessutom mer kött på dom så detta recept trycker jag verkligen ni ska prova
Revbenen kan med fördel kokas i förväg för att ligga på lut i kylen inför grillningen. Fantastiskt möra och goda kamben, och en hemmagjord glazé med sting
Varför grilla revbensspjäll när man kan grilla kamben. Låt de inte lura er att ta revben en gång till. Kambenen har mer kött, mindre brosk och passar ännu bättre på grillen
Första gången vi (eller rättare sagt min man) grillade dessa kamben var för säkert en månad sedan. I går gjorde på nytt kamben efter samma recept, och - kan ni tänka er - de blev precis lika goda
Revben med picklad rödlök. Köp färdiga revben och ta av köttet och hacka fint. 200 gr revben/kamben. För några veckor sedan var jag inbjuden till Santa Maria för lanseringen av deras nya koncent med Tex Mex Tapas
Vänd revbenen ett par gånger och ös med såsen. 5 kg kamben. Gnid in kambenen och ställ i kylen (får gärna stå en timme eller två…) Blanda allt till stickysåsen och låt bubbla på medelhög värme i ca 15-20 minuter. 5 kg kamben
I sommar har vi grillat mängder med revben och kamben, men ibland kan det ju vara gott att variera sina grillvanor, så i söndags blev det lite extra gott grillat - nämligen anka
När juliga kamben kom på tal visste jag därför precis vad jag skulle göra. För att fira denna gastrohistoriska insikt bjuder vi på revbensspjäll till jul
Julskinkor, kamben, tjocka revben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas