Kalvytterfilé timjan recept

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

4 Kalvytterfilé 800 g kalvytterfilé (se Tips) 80 g tunt skivad lardo (smaksatt späck), pancetta eller bacon 2 tsk grovhackade enbär 2 krossade lagerblad 2 tsk stött pepparmix (gärna five peppers) 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1/2 dl grovhackad timjan 1/2 citron salt och peppar smör och olja till stekning Gräddkokt savojkål 5 dl vispgrädde 1 stjärnanis 400 - 500 g savojkål 1 burk kräftklor (murklor) 1 burk motsvarar ca 200 g varav 100 g avrunnen vikt 2 msk finhackad schalottenlök smör och olja till stekning Rödvinssås 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 2 - 3 msk rönnbärsgelé 2 - 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör vatten salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kalv på grönbete

Kalv på grönbete

Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Stek köttet i smör och lite olja med en kvist timjan i het panna så du får en fin yta
Timjanstekt kalv med svartvinbärssky - Recept | Arla

Timjanstekt kalv med svartvinbärssky - Recept | Arla

Tillsätt smör, timjan och vitlök och fortsätt steka 4-5 min. 600 g kalvytterfilé. 10 kvistar färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g kalvytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk rapsolja 1 msk Arla® Svenskt Smör 10 kvistar färsk timjan 4 vitlöksklyftor Rotfrukter
Parmesanpanerad kalv med sommarsallad

Parmesanpanerad kalv med sommarsallad

färsk timjan. Vispa ihop ägg, senap och timjan på en tallrik. färsk timjan. 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé). 2 msk färsk timjan. 4 port 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé). 2 msk färsk timjan
Självömkan och årets nyårsmeny

Självömkan och årets nyårsmeny

Kalvytterfilé med pommes duchesse, gulbetor, svampfräs och rödvinssky alternativt. Vildand med portvin och timjan, Hasselbackspotatis, gräddsås och morötter
Det här bjöd jag på i påsk!

Det här bjöd jag på i påsk!

Jag plockade ut en kalvytterfilé i god tid och lät den tina, upp till rumstemperatur. Den torkades också av innan jag lade timjan, vitlök, salt och peppar på köttet

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Salta och peppra och krydda med timjan. Garnera med färsk timjan. Putsa köttet. Bind upp köttet med bindgarn så att det får en jämn form

Viktor Westerlinds nyårsmeny lagad av Husmor Lisa - lättlagat, lyxigt & manligt

L'Hereu de Raventós i Blanc Brut Nature (nr 7776) 99 krTimjanstekt kalv med svartvinbärskyHär får svarta vinbär agera ”vin” som i en traditionell rödvinssås.   Ingredienser 4 port 600 g kalvytterfilé eller –innanlår1 tsk salt1 krm svartpeppar1 msk rapsolja1 msk Svenskt Smör från Arla 10 kvistar timjan4 vitlöksklyftorRotfrukter. Tillsätt smör, timjan och vitlök och fortsätt steka 4-5 min
Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond

Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

 Putsa köttet, salta och peppra och krydda med timjan. Garnera med färsk timjan. 1. Bind upp köttet med bindgarn så att det får en jämn form