Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Stek köttet i smör och lite olja med en kvist timjan i het panna så du får en fin yta
Tillsätt smör, timjan och vitlök och fortsätt steka 4-5 min. 600 g kalvytterfilé. 10 kvistar färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g kalvytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk rapsolja 1 msk Arla® Svenskt Smör 10 kvistar färsk timjan 4 vitlöksklyftor Rotfrukter
färsk timjan. Vispa ihop ägg, senap och timjan på en tallrik. färsk timjan. 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé). 2 msk färsk timjan. 4 port 500 g kalvfilé (vi tog kalvytterfilé). 2 msk färsk timjan
Kalvytterfilé med pommes duchesse, gulbetor, svampfräs och rödvinssky alternativt. Vildand med portvin och timjan, Hasselbackspotatis, gräddsås och morötter
Jag plockade ut en kalvytterfilé i god tid och lät den tina, upp till rumstemperatur. Den torkades också av innan jag lade timjan, vitlök, salt och peppar på köttet
L'Hereu de Raventós i Blanc Brut Nature (nr 7776) 99 krTimjanstekt kalv med svartvinbärskyHär får svarta vinbär agera ”vin” som i en traditionell rödvinssås. Ingredienser 4 port 600 g kalvytterfilé eller –innanlår1 tsk salt1 krm svartpeppar1 msk rapsolja1 msk Svenskt Smör från Arla 10 kvistar timjan4 vitlöksklyftorRotfrukter. Tillsätt smör, timjan och vitlök och fortsätt steka 4-5 min
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond