Jag började med att bryna steken i smör i en stekgryta innan jag saltade den lätt. Vid en av måltiderna lagade jag därför till en kalvytterfilé i gryta med bland annat cider i
Smält smöret och riv ner vitlöken. Häll vitlökssmöret över och krydda med flingsalt och chiliflakes. kokt färskpotatis, ca 25 g smör, 1 vitlöksklyfta, chiliflakes, flingsalt, parmesan. ca 25 g smör
Ös köttet med smöret. Bryn smöret i en liten kastrull. Blanda smör och vinbärsky. Tillsätt smör, timjan och vitlök och fortsätt steka 4-5 min. 600 g kalvytterfilé. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör
Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Jag är inne på rotfrukter just nu och älskar rotmos, men om man kokar den i smör tillsammans med en morot eller två, blir det en himla god puré, med rotmostouch
Ös köttet med smöret. Bryn smöret i en liten kastrull. Blanda smör och vinbärsky. Tillsätt smör, timjan och vitlök och fortsätt steka 4-5 min. 600 g kalvytterfilé. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g kalvytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk rapsolja 1 msk Arla® Svenskt Smör 10 kvistar färsk timjan 4 vitlöksklyftor Rotfrukter. 2 dl svarta vinbär 1 dl strösocker 1 dl vatten 50 g Arla® Svenskt Smör
Till tonfisken åt vi en sesamnudelsallad garnerad med smörgåskrasse. I helgen hade jag dammiddag och bjöd på en meny med bl a halstrad tonfisk och jerkmarinerad kalvytterfilé
degen är väldigt smörig vilket gör den utsökt god men när du ska kavla är ett tips att lägga ett smörpapper ovanpå den och ett under så att du inte behöver lyfta den från bakbordet