Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Vitello tonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Jag har ätit vitello tonnato många gånger men aldrig lagat det förut
kalvstek. Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Om inte kalvsteken redan är ombunden eller nätad så gör det med steksnöre. 1 kg nätad kalvstek. Lägg i den nätade kalvsteken och låt den sjuda under lock ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 67°. 12 vitpepparkorn 1 kg nätad kalvstek
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
När jag gör Vitello Tonnato utgår jag ifrån en kalvstek som jag kör sous vide. ) Har man ingen sous vide går det förstås utmärkt att bara tillaga kalvsteken på sedvanligt vis
ca 1 kg kalvstek eller benfri hel fläskkotlettrad. Värm ugnen till 175 grader. Putsa och torka köttet. Snitta en ficka i det och stoppa ett par skivade vitlöksklyftor och några rosmarinkvistar i, strö i hälften av citrusskalet (saften ska användas i såsen) och salta och peppra frikostigt