Kalvstek vitello recept

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

kalvstek, t ex fransyska. 1morot. 1gul lök. 1stjälkar blekselleri. 1några salviablad. 1vitt vin. 1svartpepparkorn
Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello tonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Jag har ätit vitello tonnato många gånger men aldrig lagat det förut
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg kalvstek , i nät 10 st vitpepparkorn 3 st lagerblad 0,5 kruka(or) salvia , bladen 1 st gul lök(ar) , skalad och klyftad 3 msk hönsfond 1 st morot , skalad och skivad 2 dl vitt vin 1 odefinierad vatten 2 tsk salt Tillbehör 65 gram rucola , en handfull, sköljd och torkad 1 st citron(er) , klyftad Tonfisksås 2 msk kapris 4 st äggula(or) 1 odefinierad svartpeppar , nymald 1 msk citron(er) , pressad 0,5 dl olivolja 7 st sardellfiléer 0,5 dl spad , från köttkoket 1 odefinierad salt 300 gram tonfisk , i olja Köp receptet
Vitello Tonnato & Caponata

Vitello Tonnato & Caponata

Jag nämnde ju inledningsvis att det blev helitalienskt och andra halvan av tallriken fick prydas av vitello tonnato
Vitello tonnato med kaprisemulsion

Vitello tonnato med kaprisemulsion

kalvstek. Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Vitello tonnato enligt allt om mat

Vitello tonnato enligt allt om mat

Om inte kalvsteken redan är ombunden eller nätad så gör det med steksnöre. 1 kg nätad kalvstek. Lägg i den nätade kalvsteken och låt den sjuda under lock ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 67°. 12 vitpepparkorn 1 kg nätad kalvstek
Elsas Kalasmat - Vitello Tonnato

Elsas Kalasmat - Vitello Tonnato

Kalvrostbiff eller kalvstek i tunna skivor, 55- 130 gr/person. 1 brk tonfisk i olja. 3 dl majonnäs. 1/2 citron, saften
Elsas Kalasmat - Vitello Tonnato

Elsas Kalasmat - Vitello Tonnato

Kalvrostbiff eller kalvstek i tunna skivor, 55- 130 gr/person. 1 brk tonfisk i olja. 3 dl majonnäs. 1/2 citron, saften
Vitello tonnato på grillen

Vitello tonnato på grillen

Vitello tonnato är en klassiker som jag gärna gör när jag ska ha många gäster och vill ha allt klart i förväg

Vitello tonnato

1 kg kalvstek , i nät. 1. Lägg köttet i en gryta, häll på vin och vatten så att det täcker och ta upp köttet igen

Vitello tonnato

Kalvsteken marineras i vitt vin och örter över natt för att sedan kokas försiktigt i sin marinad där köttet sedan får svalna

Vitello tonnato med vaxbönor

ca 1 kg kalvstek eller benfri hel fläskkotlettrad. Värm ugnen till 175 grader. Putsa och torka köttet. Snitta en ficka i det och stoppa ett par skivade vitlöksklyftor och några rosmarinkvistar i, strö i hälften av citrusskalet (saften ska användas i såsen) och salta och peppra frikostigt