kalvstek. Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Om inte kalvsteken redan är ombunden eller nätad så gör det med steksnöre. 1 kg nätad kalvstek. Lägg i den nätade kalvsteken och låt den sjuda under lock ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 67°. 12 vitpepparkorn 1 kg nätad kalvstek
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern VitelloTonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
När jag gör VitelloTonnato utgår jag ifrån en kalvstek som jag kör sous vide. ) Har man ingen sous vide går det förstås utmärkt att bara tillaga kalvsteken på sedvanligt vis
ca 1 kg kalvstek eller benfri hel fläskkotlettrad. Värm ugnen till 175 grader. Putsa och torka köttet. Snitta en ficka i det och stoppa ett par skivade vitlöksklyftor och några rosmarinkvistar i, strö i hälften av citrusskalet (saften ska användas i såsen) och salta och peppra frikostigt